Het ontstaan van familiebedrijf Eurocoinhouse

In het jaar 2002 werd de euro ingevoerd en begon onze zoon met zijn euromuntenverzameling. Hij deed dat op een behendige manier: namelijk door de portemonnee van zijn moeder regelmatig te doorzoeken. Na een aantal maanden had hij de munten van alle Eurolanden nagenoeg compleet. Hij miste alleen nog de 1 + 2 cent van Finland, die schaars waren.
 
We kenden iemand die deze munten had, maar ze in onze ogen veel te duur aanbood. We zijn er toch heen gegaan en moeder Marja kocht zomaar een rol van de 1 cent en 2 cent munten. Hans had zo zijn bedenkingen: wie betaalt er nu meer geld voor een munt dan de waarde die erop staat? Tot onze verbazing was de rol binnen enkele dagen op. De munten werden verkocht aan onder andere vriendjes en klasgenoten. Toen kwam de de munt aan het rollen en ontstond het begin van wat u nu kent als Eurocoinhouse.

De beurs op met euromunten

Al snel kwam de vraag of wij ook series van een land konden leveren. Dat wil zeggen, complete series van Finland, Ierland of Portugal. Hier konden wij natuurlijk ook voor zorgen. Medio 2002 gingen we voor het eerst naar een muntenbeurs en was de eerste beursverkoop een feit. Met het bezoeken van grotere beurzen, zelfs in België en Duitsland, begon de hobby te groeien en te groeien. Na een paar jaar trokken we de stoute schoenen aan en gingen we zélf naar het buitenland om de munten direct in te kopen. Dit was gelijk een succes. In 2005 schreven we ons in bij de Kamer van Koophandel en mochten wij onszelf officieel een bedrijf noemen. In 2008 werd een uitgebreid computersysteem in gebruik genomen, dat paste bij de alsmaar groeiende omvang van onze diensten.

De toegevoegde waarde van familie

Van de kleinere beurzen is inmiddels afscheid genomen. We concentreren ons steeds meer op de grote beurzen, met name in Nederland en België. Eurocoinhouse is een echt familiebedrijf, als het nodig is staat iedereen klaar. We hebben dan ook kennis en ervaring in huis op verschillende gebieden. Mede hierdoor konden wij steeds weer zorgen voor een up-to-date website om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.
 
Iedereen moet met zijn tijd mee, dat geldt ook voor ons en onze website. Daarom kwam eind 2014 de beslissing om Eurocoinhouse een nóg betere indruk te laten maken. Het opfrissen van de huisstijl was de eerste stap, een hypermoderne website en een geavanceerd computersysteem de volgende. Met het resultaat heeft u intussen kennis mogen maken!

Met veel plezier op pad

De hobby van onze zoon groeide uit tot een bijzonder en succesvol bedrijf. We verwerken jaarlijks circa 20.000 bestellingen en rijden 80.000 km per jaar (dat is meer dan 1000 uur!) om voor u de meest unieke munten te kunnen bemachtigen. U vindt Eurocoinhouse op het internet, maar juist omdat we een familiebedrijf zijn, een bedrijf dat uit mensen bestaat, vinden we het persoonlijke contact met onze klanten enorm belangrijk. Wij hebben plezier in ons werk en hopelijk stralen we dat ook uit. Misschien wel het belangrijkste motto binnen Eurocoinhouse: als je plezier hebt in je werk, dan heb je 365 dagen per jaar vakantie!